Anthony Burgess Sözleri – Duygusal, Derin ve İlham Veren Anthony Burgess Sözleri | anlamlisozler.com

1211 Anthony Burgess

Anthony Burgess Kimdir? Hayatı ve Kısa Biyografisi

Anthony Burgess, İngiliz roman ve müzik yazarı.Doğum adıyla John Anthony Burgess Wilson, en çok, şiddet, özgür irade ve toplumsal kontrol temalarını işlediği distopik başyapıtıA Clockwork Orange(Otomatik Portakal) ile tanınanİngilizbir romancı, eleştirmen, besteci, senarist ve gazetecidir. Olağanüstü dil yeteneği, kelime oyunlarına olan tutkusu ve karanlık mizah anlayışıyla 20. yüzyılın en üretken ve çok yönlü yazarlarından biridir. Sadece bir romancı olmakla kalmamış, aynı zamanda 250’den fazla müzik eseri bestelemiş, edebiyat eleştirisi, gazetecilik ve senaryo yazarlığı gibi birçok farklı alanda eser vermiştir. Hayatı boyunca dilin, müziğin ve insan doğasının karmaşıklığını keşfetmiş, eserlerinde sık sık günah, kefaret ve özgür seçimin bedeli gibi teolojik ve felsefi sorunları sorgulamıştır.Anthony Burgess’in Erken Yaşamı ve EğitimiJohn Anthony Burgess Wilson, 25 Şubat 1917’de İngiltere’nin Manchester şehrinde, Katolik bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Hayatı, henüz bir yaşındayken, 1918’deki İspanyol Gribi salgınında annesini ve ablasını kaybetmesiyle trajik bir başlangıç yaptı. Bu erken kayıp, onun eserlerindeki yalnızlık ve kayıp temalarını derinden etkilemiştir. Babası Joseph Wilson, bir muhasebeci ve yarı zamanlı bir piyanistti. Babasının müziğe olan tutkusu,Anthony Burgess’in de erken yaşta müzikle tanışmasını sağladı. Babası yeniden evlenince, bir süre teyzesi tarafından büyütüldü.Eğitimi ve Müziğe Olan TutkusuBurgess, Manchester’daki Katolik okullarında eğitim gördü. Genç yaşlarda asıl tutkusu müzikti ve besteci olmayı hayal ediyordu. Ancak, Manchester Victoria Üniversitesi’nin müzik bölümüne yaptığı başvuru, fizik notunun yetersiz olması nedeniyle reddedildi. Bunun üzerine, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne kaydoldu ve 1940’ta buradan mezun oldu. Üniversite yıllarında hem edebiyata olan ilgisi derinleşti hem de kendi kendine beste yapmaya devam etti.

🌿 En Güzel Anthony Burgess  Sözleri

 

Bazılarımız mücadele etmeli. Büyük özgürlük geleneklerini savunmak gerek. Ben partizan değilim. Rezalet gördüm mü düzeltmeye çalışırım.
Birey olmayan şeyler kötülüğe katlanamazlar, yani devlet ve yargıçlar ve okullar kötülüğe izin vermezler çünkü bireylere izin veremezler.
Yalnız bırakılmak, modern dünyadan istenebilecek en değerli şeydir.
Madem kimileri iyi insan olmayı seçiyor, madem bundan haz alıyorlar, onlara hayatta karışmam, kimse de bana karışmasın. Ama bana karışıyorlardı.
Tutku korkuyu kovabilen tek güçtür.
İyilik seçilen bir şeydir. Bir insan seçemediğinde, insan olmaktan çıkar.
Kötülük bireye özgüdür, sizlere, bana ve tek tabancalığımıza özgüdür ve bizleri yaratan bizim Tanrı’dır, hem de gururla ve keyifle yaratmıştır.
Her insan sevdiği şeyi öldürür. Ceza öğesi budur belki de.
Modern tarihimiz, bu büyük makinelerle savaşan cesur, küçük bireylerin öyküsüdür.
Kanuna göre çocuk ya da hamile ya da hasta olmayan herkesin çalışması gerekiyordu.
Çünkü her şeyi denedikten sonra yaşamaya değer pek bir şey kalmıyor, değil mi?
Bugünlerde kitap okuyan birini görmek gerçekten göz yaşartıcı.
O kıpkırmızı kan birazdan kesilir. Çünkü ana kablolarını filan kesmemiştim.
Artık az kalmıştır herhalde. Bitmek üzeredir. Acının doruklarını yaşadım ve daha fazla acıya katlanamam.
Bunu duyunca içimden sırıttım, pederin cidden adam olduğumu sanmasına veya sandığını sanmasına.

 

 

Anthony Burgess derin ve anlamlı sözlerini beğendiyseniz, yorumlarınızı bizimle paylaşın. Daha fazla özel sözü anlamlisozler.com’da bulabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.