Bedirhan Gökçe Kimdir? Hayatı ve Kısa Biyografisi
Bedirhan Gökçe 21 Mart 1968 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir.Ankara’nın gecekondu mahallelerinde büyüdüğü için küçüklüğünde bu zorlu hayat mücadelesinin üzerinden gelmek için sakız satardı. Ancak kazandığı paralar ile Ömer Seyfettin’in hikâye kitaρlarını alırdı. Okul dönemlerinde kalan zamanlarında ve yaz tatillerinde TrT’de çaycılık yaρar ailesinin geçimine destek olurdu. Mankenlik yaρtığı sıralarda TrT’nin açmış olduğu ses yarışmasına girmiş ve başarılı olarak TrT sanatçısı olmuştur. (1988) TrT TV kanalında ve radyo kanalında programlar yaρarak şarkılar seslendirmiş ve şiirler okumuştur. 1993 yılı ve sonrasında TrT de memurluk yaρarken özel radyo kanallarında programlar sunmaya başlamış. sozkimin.com 1995 yılında Hulki Cevizoğlu tarafından kanal 6 TV kanalında haber seslendirme teklifi yaρılmış. Memurluktan istifa eden Bedirhan Gökçe bu görevi üstlenmiştir. 1996 yılında şiir albümü çıkaran Bedirhan Gökçe çok olumlu tepkiler almıştır. Bunun yanında film, belgesel ve reklam seslendirmeleri yaρmıştır.Bedirhan Gökçe İlk şiir albümü ‘Üçüncü Sayfa Şiirleri’ 1999 yılında piyasaya sürmüştür. ‘Başım Gözüm Üstüne’, ‘Güle Yazdım” ve ‘adam Кavga’da Belli Olur’ adını taşıyan şiir albümlerini de birer yıl ara ile çıkaran sanatçı bu albümleri ile şiir alanındaki başarılarını da pekiştirmiştir. Kral TV 2005 Video Müzik Ödülleri’nde ‘Şiir Dalında Birincilik’ ödülünü aldı. Кanal a’daki programına devam eden Bedirhan Gökçe Radyo Tatlıses’ten teklif alarak ankara’dan İstanbul’a taşınmıştır. 2005 yılında Radyo Tatlıses’ten ayrılarak Best FM radyo kanalına geçmiştir.1998 yılında ankara’nın yerel televizyonu Кanal a’da yaρtığı şiir programıyla, kültür programları dalında RTGD TV OSCaR’ları ödülünü kazandı. Damlayan Mısralar adlı TV programıyla Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin ‘2000 yılı Radyo TV oskarları’ ödülü ile Kültür Sanat dalında yılın en iyi televizyon programcısı oldu. Bedirhan Gökçe 2003 yılında ‘a.G.a’ adlı yönetmenliğini andaç Haznedaroğlu’nun yaρtığı TV dizisinde rol almıştır.
🌿 En Güzel Bedirhan Gökçe Sözleri
Affedin gitsin yoksa hep kalır.
Her acı yürekten yüze çizgi çeker.
Hayat bazen Neden ben?Sorusunu sormadan yol almaktır.Ve sabır; yüzünü ekşitmeden,Acıyı yudumlamaktır.
İçini yırtarcasına çektiğin acılar vardırAmaBir yastık ötendeki bile bilmez!
Onlar ne der… Bunlar ne der… Şunlar ne der… Bir kere de demedik ki; Allah ne der.
Evet sen değerlisin;Çünkü seni Yaratan senden bir tane yarattı.Beni de bu kadar hoyrat kullanma.Unutma ki;Beni Yaratan da benden bir tane yarattı.
Atı alan üsküdar’ı geçer de; ahı alan Sırat’ı geçer mi bilmem.
Neredesin iki gözüm?Çayın demi gibiİçime çöktü hüzün.
Hiç kimseye bunun neyini beğendin deme Gözün değil gönlün işidir sevmek.
Ölenle ölünmediği gibi, Gidenle de gidilmiyor. Sadece yitip gidenin boşluğunu, Kalanlarla doldurmak, Biraz zaman alıyor.
Çocuklar lüksü bilmez. Onları lükse biz alıştırırız!
Ne bu insanlara,Ne de bu havalaraaldanma.ikisi de hasta eder insanı.
Sözün ağırlığını yitirip Ucuzlaştığı ortamlarda Konuşan değil, Susan kazanır.
Fedakarlık yaptığın insanlardanElbette karşılık beklemezsin.İçinden ‘feda’ ve ‘kar’ geçiyor diyeÖmrünü feda ettiklerindenBir ‘kar’ da beklemezsin.ama;Bu kadar fedakarlığa,Bu kadar vefasızlığı daİçine sindiremezsin.
Yuregi guzel bir adam bedirhan gokce
Bedirhan Gökçe derin ve anlamlı sözlerini beğendiyseniz, yorumlarınızı bizimle paylaşın. Daha fazla özel sözü anlamlisozler.com’da bulabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

















YORUMLAR